Announcements, EVENTS & more

News

December 29, 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ :

«Παραγωγή Συνθετικών Καυσίμων για τις Μεταφορές»

Κωδικός πρόσκλησης: GR-EFUTRA-P3

Το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων («ΕΚΙ») δημιουργήθηκε μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ΓΓ2CC-0131674 της ΓΓΕΚ («Πράξη»), ως εταιρεία τεχνοβλαστός με σκοπό την αξιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παρήχθησαν από Πανεπιστήμια ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς Παραγωγής Γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι, φορείς  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΕΚΙ έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον εταιρικό ιστότοπο www.hecc.gr.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το ΕΚΙ εκπονεί μελέτη με τίτλο «Παραγωγή Συνθετικών Καυσίμων για τις Μεταφορές (GR-EFUTRA)» και προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου με τίτλο «Διάχυση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» σε ένα (1) άτομο σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που θα περιλαμβάνονται στην έγγραφη σύμβαση έργου μεταξύ του ΕΚΙ και του τελικώς επιλεγέντος υποψηφίου.

Περιγραφή Μελέτης

Πρωταρχικός στόχος της πρότασης «GR-EFUTRA» είναι η αποδοτική τόσο σε κόστος όσο και σε ρύπους παραγωγή μεθανόλης με βάση το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το καθαρό υδρογόνου (Η2), και της χρήσης τους ως καύσιμα ώστε να συνεισφέρουν στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές, συμπεριλαμβανόμενης της ναυτιλίας, ενός τομέα μεταφορών που είναι δύσκολο να μετριαστεί. Τα συνθετικά καύσιμα μπορεί να αποτελέσουν το κύριο μέσο για τον καθαρισμό από άνθρακα τομέων που δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν. Το αντικείμενο της μελέτης είναι να παρέχει μια επισκόπηση της διαδικασίας παραγωγής συνθετικών καυσίμων, του πιθανού κόστους τους, των πρακτικών χρήσης τους και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των συνθετικών καυσίμων που θα χρησιμεύσει όσο χάρτης για την ανάπτυξή τους και θα ενθαρρύνει σχετικές επενδύσεις.

Έναρξη – Λήξη Έργου

Το έργο θα εκκινήσει τον Νοέμβριο 2022 και θα περατωθεί τον Ιούλιο 2023.

Συμβατική Σχέση

Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (μη-εξαρτημένη εργασία)

Διοικητικές Σχέσεις

Ο επιτυχής υποψήφιος θα αναφέρεται θεματικά στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μελέτης και διοικητικά στον Διαχειριστή του ΕΚΙ.

Αντικείμενο του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα συμμετάσχει στην τέταρτη (4η) ενότητα εργασίας της μελέτης «Διαχείριση Έργου, Συντονισμός και Διάχυση Πληροφοριών». Πιο συγκεκριμένα, θα εργαστεί πάνω στα εξής:

  1. Σύνταξη εκθέσεων, επιμέλεια κειμένων, τήρηση πρακτικών και επικοινωνία με τους εταίρους του έργου.
  2. Χρήση εργαλείων Η/Υ (επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου).

Παραδοτέα του Έργου

  1. GR-EFUTRA Workshop

Απαιτούμενα προσόντα

  1. Κάτοχος Πτυχίου ΑΕΙ Ελληνικής Φιλολογίας ή αντίστοιχο και ισότιμο της ημεδαπής/αλλοδαπής. (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).
  2. Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας.
  3. Πολυετή εμπειρία πάνω από οκτώ (8) έτη στη διάχυση αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκών έργων.

Επιθυμητά Προσόντα

  1. Πολυετή εμπειρία στη σύνταξη εκθέσεων, επιμέλεια κειμένων, τήρηση πρακτικών.
  2. Γνώση χρήσης εργαλείων H/Y εξειδικευμένων στην παρακολούθηση ερευνητικών έργων.
  3. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Απολυτήριο στρατού, Πιστοποιητικό περάτωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή Υπεύθυνη Δήλωση (gov.gr) του αιτούντος ότι έχει περατώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν θα στρατευτεί έως το πέρας της συμβάσεώς του.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τίτλο GR-EFUTRA-P3 στη διεύθυνση careers@hecc.gr έως και 08.01.2023 23:59 UTC+02:00 (EET).

Δικαιολογητικά

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και -σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού- της αναγνώρισης ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.
  5. Στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου των αντιγράφων. Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την γνησιότητα των δικαιολογητικών από τους φορείς-εκδότες τους καθώς και να αναζητήσει πληροφορίες για τους υποψηφίους από παλαιότερους και υφιστάμενους εργοδότες/συνεργάτες τους.

Συνέντευξη

Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψήφιους, που διαθέτουν τουλάχιστον τα απαιτούμενα προσόντα, προκειμένου να αξιολογηθούν σημαντικές για το έργο δεξιότητές τους, όπως ενδεικτικά η κατανόηση του αντικειμένου, η ευρύτερη αντίληψη – κρίση, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών – αυτονομία και συναφή.

Πληροφορίες

Μόνο γραπτά ερωτήματα στην ηλ. διεύθυνση careers@hecc.gr, με απαραίτητο τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑ – GR-EFUTRA-P3».

Το κείμενο της Πρόσκλησης (αρχείο pdf)

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.