Announcements, EVENTS & more

News

December 29, 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ :

«Παραγωγή Συνθετικών Καυσίμων για τις Μεταφορές»

Κωδικός πρόσκλησης: GR-EFUTRA-P9

Το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων («ΕΚΙ») δημιουργήθηκε μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ΓΓ2CC-0131674 της ΓΓΕΚ («Πράξη»), ως εταιρεία τεχνοβλαστός με σκοπό την αξιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παρήχθησαν από Πανεπιστήμια ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς Παραγωγής Γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι, φορείς  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΕΚΙ έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον εταιρικό ιστότοπο www.hecc.gr.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το ΕΚΙ εκπονεί μελέτη με τίτλο «Παραγωγή Συνθετικών Καυσίμων για τις Μεταφορές (GR-EFUTRA)» και προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου με τίτλο «Οικονομική Ανάλυση Εισαγωγής Νέων Καυσίμων Στη Ναυτιλία» σε ένα (1) άτομο σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που θα περιλαμβάνονται στην έγγραφη σύμβαση έργου μεταξύ του ΕΚΙ και του τελικώς επιλεγέντος υποψηφίου.

Περιγραφή Μελέτης

Πρωταρχικός στόχος της πρότασης «GR-EFUTRA» είναι η αποδοτική τόσο σε κόστος όσο και σε ρύπους παραγωγή μεθανόλης με βάση το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το καθαρό υδρογόνου (Η2), και της χρήσης τους ως καύσιμα ώστε να συνεισφέρουν στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές, συμπεριλαμβανόμενης της ναυτιλίας, ενός τομέα μεταφορών που είναι δύσκολο να μετριαστεί. Τα συνθετικά καύσιμα μπορεί να αποτελέσουν το κύριο μέσο για τον καθαρισμό από άνθρακα τομέων που δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν. Το αντικείμενο της μελέτης είναι να παρέχει μια επισκόπηση της διαδικασίας παραγωγής συνθετικών καυσίμων, του πιθανού κόστους τους, των πρακτικών χρήσης τους και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των συνθετικών καυσίμων που θα χρησιμεύσει όσο χάρτης για την ανάπτυξή τους και θα ενθαρρύνει σχετικές επενδύσεις.

Έναρξη – Λήξη Έργου

Το έργο θα εκκινήσει τον Νοέμβριο 2022 και θα περατωθεί τον Ιούλιο 2023.

Συμβατική Σχέση

Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (μη-εξαρτημένη εργασία)

Διοικητικές Σχέσεις

Ο επιτυχής υποψήφιος θα αναφέρεται θεματικά στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μελέτης και διοικητικά στον Διαχειριστή του ΕΚΙ.

Αντικείμενο του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα συμμετάσχει στην τρίτη (3η) ενότητα εργασίας της μελέτης «Αξιολόγηση Οικονομικών Και Κοινωνικών Επιπτώσεων». Πιο συγκεκριμένα, θα εργαστεί πάνω στα εξής:

  1. Συμβολή στην εκτέλεση ανάλυσης κόστους για την υιοθέτηση νέων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης διακίνησής τους από την παραγωγή μέχρι την αποθήκευση και το τελικό εφοδιασμό.
  2. Εκτίμηση ζήτησης λιμανιών βάση το είδος του πλοίου σε σχέση με το λιμάνι και τη δυνατότητα/καταλληλόλητα για αντίστοιχες αναβαθμίσεις.
  3. Συλλογή κόστους και οφέλη, μέσω ανάλυσης δαπανών κεφαλαίου και λειτουργικών δαπανών.
  4. Επιστημονικές εργασίες υποβάθρου για την εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης

Παραδοτέα του Έργου

  1. Περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και του υπόβαθρου για την υιοθέτηση νέων καυσίμων στη Ναυτιλία

Απαιτούμενα προσόντα

  1. Κάτοχος Πτυχίου ΑΕΙ Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού ή αντίστοιχο και ισότιμο της ημεδαπής/αλλοδαπής. (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).
  2. Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία ή αντίστοιχου και ισότιμου της ημεδαπής/αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται)
  3. Εργασιακή εμπειρία συγγραφής ερευνητικών έργων, τεχνικών εκθέσεων και παραδοτέα έργα.

Επιθυμητά Προσόντα

  1. Εργασιακή εμπειρία σε διαχείριση έργων, συγγραφή εκθέσεων και διάχυση αποτελεσμάτων, συμμετοχή σε σχετικά έργα ή σε ερευνητικές ομάδες για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη.
  2. Εμπειρία σε θέματα ανάλυσης κόστους, διαχειριστικής αλυσίδας ενεργειακών προϊόντων, εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων σε πλοία και λιμένες.
  3. Γνώση αγγλικής γλώσσας.
  4. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Απολυτήριο στρατού, Πιστοποιητικό περάτωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή Υπεύθυνη Δήλωση (gov.gr) του αιτούντος ότι έχει περατώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν θα στρατευτεί έως το πέρας της συμβάσεώς του.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τίτλο GR-EFUTRA-P9 στη διεύθυνση careers@hecc.gr έως και 08.01.2023 23:59 UTC+02:00 (EET).

Δικαιολογητικά

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και -σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού- της αναγνώρισης ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ
  4. Στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου των αντιγράφων. Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την γνησιότητα των δικαιολογητικών από τους φορείς-εκδότες τους καθώς και να αναζητήσει πληροφορίες για τους υποψηφίους από παλαιότερους και υφιστάμενους εργοδότες/συνεργάτες τους.

Συνέντευξη

Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψήφιους, που διαθέτουν τουλάχιστον τα απαιτούμενα προσόντα, προκειμένου να αξιολογηθούν σημαντικές για το έργο δεξιότητές τους, όπως ενδεικτικά η κατανόηση του αντικειμένου, η ευρύτερη αντίληψη – κρίση, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών – αυτονομία και συναφή.

Πληροφορίες

Μόνο γραπτά ερωτήματα στην ηλ. διεύθυνση careers@hecc.gr, με απαραίτητο τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑ – GR-EFUTRA-P9».

.

Το κείμενο της Πρόσκλησης (αρχείο pdf)

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.