Announcements, EVENTS & more

News

September 14, 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Ανάλυση Παραμέτρων και Επιπτώσεων Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης Υπερ-Παράκτιων Πλωτών Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα

Κωδικός πρόσκλησης: FLOWIND-P20

Το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων («ΕΚΙ») δημιουργήθηκε μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ΓΓ2CC-0131674 της ΓΓΕΚ («Πράξη»), ως εταιρεία τεχνοβλαστός με σκοπό την αξιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παρήχθησαν από Πανεπιστήμια ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς Παραγωγής Γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι, φορείς  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΕΚΙ έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον εταιρικό ιστότοπο www.hecc.gr.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το ΕΚΙ εκπονεί μελέτη με τίτλο «Ανάλυση Παραμέτρων και Επιπτώσεων Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης Υπερ-Παράκτιων Πλωτών Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα (FLOWIND)» και προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου με τίτλο «Συγκριτική Αποτίμηση Αγκυρώσεων Πλωτών Ανεμογεννητριών» σε ένα (1) άτομο σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που θα περιλαμβάνονται στην έγγραφη σύμβαση έργου μεταξύ του ΕΚΙ και του τελικώς επιλεγέντος υποψηφίου.

Περιγραφή Μελέτης

Πρωταρχικός στόχος του «FLOWIND» είναι η σύνθεση της αναγκαίας τεχνογνωσίας και η συγκρότηση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών για την υποστήριξη και προώθηση της ανάπτυξης υπερ-παράκτιας αιολικής ενέργειας στις Ελληνικές θάλασσες και έχει ως αντικείμενο είναι να διατρέξει όλες τις πτυχές ανάπτυξης ενός θαλασσίου αιολικού πάρκου και να δημιουργήσει τα κατάλληλα εργαλεία υποστήριξης των σχετικών επενδύσεων, εστιάζοντας σε 6 βασικούς πυλώνες: 1) το αιολικό δυναμικό, 2) την εφοδιαστική αλυσίδα, 3) την τεχνολογία των μηχανών, 4) το ηλεκτρικό δίκτυο, 5) το θεσμικό/νομικό πλαίσιο, 6) την κοστολόγηση και οικονομική ανάλυση σχετικών έργων.

Έναρξη – Λήξη Έργου

Το έργο θα εκκινήσει τον Σεπτέμβριο 2023 και θα περατωθεί τον Νοέμβριο 2023.

Συμβατική Σχέση

Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (μη-εξαρτημένη εργασία)

Διοικητικές Σχέσεις

Ο επιτυχής υποψήφιος θα αναφέρεται θεματικά στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μελέτης και διοικητικά στον Διαχειριστή του ΕΚΙ.

Αντικείμενο του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα συμμετάσχει στην σχεδίαση και συγκριτική ανάλυση διαφόρων τύπων γραμμών αγκύλωσης για αιολικές μηχανές. Πιο συγκεκριμένα, θα εργαστεί πάνω στα εξής:

  1. Ανασκόπηση των τεχνολογικών και ερευνητικών αποτελεσμάτων για την αγκύρωση πλωτών ανεμογεννητριών
  2. Σύγκριση βασικών τεχνολογιών μέσω δοκιμών.
  3. Επισκόπηση των δοκιμών που έχουν γίνει στις διάφορες τεχνολογίες.
  4. Συγκριτική αποτίμηση της αλυσωτής αγκύρωσης έναντι του τένοντα.

Παραδοτέα του Έργου

  1. Τεχνική Έκθεση δοκιμών και σύγκρισης τύπων αγκυρώσεων.

Απαιτούμενα προσόντα

  1. Κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης (Φυσικής, Μαθηματικών) ή διπλώματος Μηχανολόγου ή Ναυπηγού Μηχανικού ή αντίστοιχου και ισότιμου της ημεδαπής/αλλοδαπής. (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).
  2. Κάτοχος Διδακτορικού σε θεματική συναφή με πλωτές κατασκευές.

Επιθυμητά Προσόντα

  1. Ερευνητική/Εργασιακή εμπειρία σε υπολογιστικές αναλύσεις μηχανολογικών ή ναυπηγικών κατασκευών.
  2. (Αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Απολυτήριο στρατού, Πιστοποιητικό περάτωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή Υπεύθυνη Δήλωση (gov.gr) του αιτούντος ότι έχει περατώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν θα στρατευτεί έως το πέρας της συμβάσεώς του.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τίτλο FLOWIND-P20 στη διεύθυνση careers@hecc.gr έως και 24.04.2023 23:59 UTC+02:00 (EET).

Δικαιολογητικά

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και -σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού- της αναγνώρισης ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ
  4. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Αντίγραφο πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης για τους υπόχρεους
  5. Στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου των αντιγράφων. Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την γνησιότητα των δικαιολογητικών από τους φορείς-εκδότες τους καθώς και να αναζητήσει πληροφορίες για τους υποψηφίους από παλαιότερους και υφιστάμενους εργοδότες/συνεργάτες τους.

Συνέντευξη

Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψήφιους, που διαθέτουν τουλάχιστον τα απαιτούμενα προσόντα, προκειμένου να αξιολογηθούν σημαντικές για το έργο δεξιότητές τους, όπως ενδεικτικά η κατανόηση του αντικειμένου, η ευρύτερη αντίληψη – κρίση, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών – αυτονομία και συναφή.

Πληροφορίες

Μόνο γραπτά ερωτήματα στην ηλ. διεύθυνση careers@hecc.gr, με απαραίτητο τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑ – FLOWIND – P20».

Το κείμενο της Πρόσκλησης (αρχείο pdf)

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.