Announcements, EVENTS & more

News

August 10, 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ:

Ολοκληρωμένες Λύσεις για «Έξυπνες Πόλεις» (SmartCities)

Κωδικός πρόσκλησης: SMARTCITIES – P8

Το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων («ΕΚΙ») δημιουργήθηκε μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ΓΓ2CC-0131674 της ΓΓΕΚ («Πράξη»), ως εταιρεία τεχνοβλαστός με σκοπό την αξιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παρήχθησαν από Πανεπιστήμια ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς Παραγωγής Γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι, φορείς  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΕΚΙ έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον εταιρικό ιστότοπο www.hecc.gr.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το ΕΚΙ εκπονεί μελέτη με τίτλο «Ολοκληρωμένες Λύσεις για «Έξυπνες Πόλεις» (SmartCities)» και προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου με τίτλο «Ανάλυση και Σχεδίαση της Στρατηγικής Επικοινωνίας και Διάδοσης των Αποτελεσμάτων του Έργου» σε ένα (1) άτομο σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που θα περιλαμβάνονται στην έγγραφη σύμβαση έργου μεταξύ του ΕΚΙ και του τελικώς επιλεγέντος υποψηφίου.

Περιγραφή Μελέτης

Σκοπός της μελέτης «SmartCities» είναι να προσφέρει καινοτόμες, βιώσιμες, ολοκληρωμένες λύσεις (πλατφόρμα IoT, υπηρεσίες φόρτισης, υπηρεσίες στάθμευσης, κτλ.) στον τομέα των αστικών μεταφορών με επίκεντρο τον τελικό χρήστη που θα επιτρέψουν και θα διευκολύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων και θα ανοίξουν το δρόμο προς την ιδέα της «Έξυπνης Πόλης», όπου τα παραδοσιακά δίκτυα και υπηρεσίες γίνονται πιο αποτελεσματικά με τη χρήση ψηφιακών και τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών, για την παροχή υψηλής ποιότητας ζωής στους πολίτες σε ένα καθαρό, ενεργειακά αποδοτικό και περιβαλλοντικά φιλικό αστικό περιβάλλον. Στα πλαίσια της μελέτης αυτής θα εμπλουτιστεί μια πλατφόρμα δεδομένων, που επιτρέπει την ψηφιακή αναπαράσταση των δημόσιων υποδομών κινησιμότητας μιας πόλης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών διαλειτουργικότητας για την εξυπηρέτηση των τελικών χρηστών με επίκεντρο τον τομέα των μεταφορών.

Έναρξη – Λήξη Έργου

Το έργο θα εκκινήσει τον Αύγουστο 2023 και θα περατωθεί τον Οκτώβριο 2023.

Συμβατική Σχέση

Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (μη-εξαρτημένη εργασία)

Διοικητικές Σχέσεις

Ο επιτυχής υποψήφιος θα αναφέρεται θεματικά στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μελέτης και διοικητικά στον Διαχειριστή του ΕΚΙ.

Αντικείμενο του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα εργαστεί πάνω στα εξής:

  1. Επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του έργου με νέα για την πρόοδο του έργου και τις δράσεις.
  2. Συντονισμός των δράσεων επικοινωνίας και καταγραφή των δράσεων επικοινωνίας.  

Παραδοτέα του έργου

  1. Επικαιροποιημένος μικρο-ιστότοπος της μελέτης SMARTCITIES.
  2. Αναφορά διάχυσης και επικοινωνίας (Παραδοτέο Π6.2).

Απαιτούμενα προσόντα

  1. Κάτοχος Πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Επικοινωνίας ή Φιλοσοφίας ή αντίστοιχο και ισότιμο της ημεδαπής/αλλοδαπής. (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).
  2. Εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών σε επιστημονική διάδοση και ερευνητική επικοινωνία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων
  3. Ικανότητα συντονισμού και διαχείρισης διεθνών και διεπιστημονικών ομάδων
  4. Αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας και ικανότητα συνεργασίας με άλλους, ανταλλαγής ιδεών και επεξήγησης τεχνικών πληροφοριών.
  5. Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων για την εξεύρεση λύσεων σε προκλήσεις που προκύπτουν κατά την ανάπτυξη του έργου.
  6. Δεξιότητες διαχείρισης έργου για την επίβλεψη ολόκληρης της διαδικασίας ενός έργου, από τον αρχικό σχεδιασμό έως την τελική υλοποίησή του.
  7. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη αναβολή από τη στράτευση μέχρι το πέρας της σύμβασης.

Επιθυμητά Προσόντα

  1. Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ, τόσο σε γραπτό όσο και προφορικό επίπεδο
  2. Άριστη γνώση χρήσης Η/Υ γενικά (λογισμικών γραφείου, email κλπ.)

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τίτλο SMARTCITIES-P8 στη διεύθυνση careers@hecc.gr έως και 20.08.2023 23:59 UTC+02:00 (EET).

Δικαιολογητικά

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και -σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού- της αναγνώρισης ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσομάθειας
  5. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Αντίγραφο πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης
  6. Στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.
  7. Στοιχεία που να αποδεικνύουν τα επιθυμητά προσόντα

Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου των αντιγράφων. Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την γνησιότητα των δικαιολογητικών από τους φορείς-εκδότες τους καθώς και να αναζητήσει πληροφορίες για τους υποψηφίους από παλαιότερους και υφιστάμενους εργοδότες/συνεργάτες τους.

Συνέντευξη

Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψήφιους, που διαθέτουν τουλάχιστον τα απαιτούμενα προσόντα, προκειμένου να αξιολογηθούν σημαντικές για το έργο δεξιότητές τους, όπως ενδεικτικά η κατανόηση του αντικειμένου, η ευρύτερη αντίληψη – κρίση, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών – αυτονομία και συναφή.

Πληροφορίες

Μόνο γραπτά ερωτήματα στην ηλ. διεύθυνση careers@hecc.gr, με απαραίτητο τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑ – SMARTCITIES – P8».

Το κείμενο της Πρόσκλησης (αρχείο pdf)

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.