Announcements, EVENTS & more

News

January 27, 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ :

«Αποτίμηση Βιωσιμότητας Εναλλακτικών Καυσίμων για Εφαρμογές Πρόωσης Πλοίων»

Κωδικός πρόσκλησης: ALTFUELS@SHIPTYPES - P9

Το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων («ΕΚΙ») δημιουργήθηκε μέσω της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ΓΓ2CC-0131674 της ΓΓΕΚ («Πράξη»), ως εταιρεία τεχνοβλαστός με σκοπό την αξιοποίηση σχετικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας που παρήχθησαν από Πανεπιστήμια ή άλλους Δημόσιους Οργανισμούς Παραγωγής Γνώσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι, φορείς  του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΕΚΙ έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον εταιρικό ιστότοπο www.hecc.gr.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, το ΕΚΙ εκπονεί μελέτη με τίτλο «Αποτίμηση Βιωσιμότητας Εναλλακτικών Καυσίμων για Εφαρμογές Πρόωσης Πλοίων (ALTFUELS@SHIPTYPES)» και προτίθεται να προβεί στην ανάθεση έργου με τίτλο «Διαμόρφωση τεχνικού υποβάθρου ψηφιοποίησης για την ανάπτυξη υπολογιστικών εργαλείων υλοποίησης διεργασιών ελαχιστοποίησης περιβαλλοντικού αποτυπώματος για ναυτιλιακές εφαρμογές» σε ένα (1) άτομο σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που θα περιλαμβάνονται στην έγγραφη σύμβαση έργου μεταξύ του ΕΚΙ και του τελικώς επιλεγέντος υποψηφίου.

Περιγραφή Μελέτης

Πρωταρχικός στόχος της πρότασης «ALTFUELS@SHIPTYPES» είναι η αξιολόγηση των τεχνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προοπτικών σε σχέση με τη σκοπιμότητα ανάπτυξης τεχνικών τροποποιήσεων σε επιλεγμένους τύπους σκαφών για την αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών σε εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (μεθανόλη, υδρογόνο και ακατέργαστο βιοκαύσιμο) ως μίγματα με συμβατικές και αναδυόμενες πλατφόρμες καυσίμων. Φιλοδοξία της μελέτης είναι η ανάπτυξη βάσης γνώσεων για τη λήψη αποφάσεων ως προς στρατηγικές μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τη υιοθέτηση τροποποιητικών λύσεων που θα επιτρέψουν την «επί του πλοίου» ανάμειξη εναλλακτικών και συμβατικών καυσίμων.

Έναρξη – Λήξη Έργου

Το έργο θα εκκινήσει το Νοέμβριο 2022 και θα περατωθεί τον Ιούλιο 2023.

Συμβατική Σχέση

Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (μη-εξαρτημένη εργασία)

Διοικητικές Σχέσεις

Ο επιτυχής υποψήφιος θα αναφέρεται θεματικά στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μελέτης και διοικητικά στον Διαχειριστή του ΕΚΙ.

Αντικείμενο του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα εργαστεί στις ακόλουθες δράσεις:

  1. Ανασκόπηση της μηχανικής καυσίμων και απόδοσης καύσης.
  2. Ανασκόπηση εναλλακτικών καυσίμων μέσω ενεργειακής ολοκλήρωσης, ενσωμάτωσης διαδικασιών και δέσμευσης CO2.
  3. Μελέτη της ευελιξίας, αβεβαιότητας και ενσωμάτωσης της μεταβλητότητας της ζήτησης και της προσφοράς.
  4. Ανάπτυξη συσχετίσεων μεταξύ αποδοτικότητας μηχανών πρόωσης, τύπου πλοίου και διαδρομών.
  5. Καταγραφή χαρακτηριστικών συμπλέγματος διαδρομών.
  6. Κατάστρωση και εκτέλεση σχεδίου διάχυσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της μελέτης.

Παραδοτέα του Έργου

Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεχθεί θα εργαστεί στην υλοποίηση των παρακάτω παραδοτέων:

  1. Οδικός χάρτης και έκθεση αποδοτικότητας – συμβατότητας εναλλακτικών καυσίμων για κινητήρες πρόωσης.
  2. Έκθεση ενεργειακής ολοκλήρωσης διεργασιών και δέσμευσης CO2.
  3. Αποτίμηση απόδοσης ενέργειας καυσίμου υπό αβεβαιότητες και παραμέτρους μεταβλητότητας.
  4. Διαμόρφωση υποβάθρου ψηφιοποίησης για υπολογιστικό εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων σχεδιασμού και ολοκλήρωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  5. Κατάλογος συσχετίσεων μεταξύ αποδοτικότητας μηχανών πρόωσης, τύπου πλοίου και διαδρομών.
  6. Πληροφορίες από την έρευνα της ελληνικής θαλάσσιας διαδρομής.

Απαιτούμενα προσόντα

  1. Κάτοχος Πτυχίου ΑΕΙ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή αντίστοιχο και ισότιμο της ημεδαπής/αλλοδαπής. (ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).

Επιθυμητά Προσόντα

  1. 10ετή εμπειρία κατά το ελάχιστο στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής και την ανάπτυξη εξειδικευμένων modules σε θέματα πληροφόρησης.
  2. gov.gr) του αιτούντος ότι έχει περατώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή δεν θα στρατευτεί έως το πέρας της συμβάσεώς του.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, καθώς και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τίτλο ALTFUELS@SHIPTYPES-P9 στη διεύθυνση careers@hecc.gr έως και 06.02.2023 23:59 UTC+02:00 (EET).

Δικαιολογητικά

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και -σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού- της αναγνώρισης ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ
  4. (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) Αντίγραφο πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης
  5. Στοιχεία που να αποδεικνύουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου των αντιγράφων. Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την γνησιότητα των δικαιολογητικών από τους φορείς-εκδότες τους καθώς και να αναζητήσει πληροφορίες για τους υποψηφίους από παλαιότερους και υφιστάμενους εργοδότες/συνεργάτες τους.

Συνέντευξη

Το ΕΚΙ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψήφιους, που διαθέτουν τουλάχιστον τα απαιτούμενα προσόντα, προκειμένου να αξιολογηθούν σημαντικές για το έργο δεξιότητές τους, όπως ενδεικτικά η κατανόηση του αντικειμένου, η ευρύτερη αντίληψη – κρίση, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δυνατότητες ανάπτυξης πρωτοβουλιών – αυτονομία και συναφή.

Πληροφορίες

Μόνο γραπτά ερωτήματα στην ηλ. διεύθυνση careers@hecc.gr, με απαραίτητο τον τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑ – ALTFUELS@SHIPTYPES – P9».

Το κείμενο της Πρόσκλησης (αρχείο pdf)

Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Πρόσκλησης εδώ.